Over ons

Uniek

Restaurant De Ripper is ooit begonnen als ontmoetingscentrum en eenvoudig eetcafé. Het is uitgegroeid tot een uniek opleidingsrestaurant. Uniek door de combinatie van leren en werken. Uniek door de nieuwe kansen die jongeren wordt geboden als ze bij het reguliere onderwijs zijn uitgevallen. En uniek door de geboekte resultaten.

Jongeren

In ons restaurant werkt een bijzonder team medewerkers. Dit team bestaat uit jongeren van 15 tot 27 jaar die (door welke oorzaken en omstandigheden dan ook) zijn uitgevallen in het reguliere onderwijs. Bij ons krijgen zij de mogelijkheid om hun leven en opleiding weer op de rit te krijgen. Dat gebeurt door de combinatie van praktijkopleiding, goede begeleiding en samenwerking met elkaar.

Leermeesters

De dagelijkse leiding van De Ripper ligt al vele jaren bij vijf succesvolle en ervaren leermeesters. Vera, Roy en Jan werken in de keuken. Mildred is als maîtres de vaste gezichten in de bediening. Zij zorgen er voor dat de jongeren vanaf de eerste dag werken in een vaste groep in een goedlopend restaurant. Ze zijn medeverantwoordelijk voor de goede zorg voor de gasten, zowel in de keuken als in de bediening.

Leerwerkbedrijf

Restaurant De Ripper is een van de opleidingsbedrijven van Spaarne Werkt. Bij het Leerwerkbedrijf werken de gemeenten in de regio Midden- en Zuid-Kennemerland, Dunamare Onderwijsgroep, ROC Nova College, Spaarne Werkt en Kenter Jeugdhulp samen. Naast De Ripper zijn er de leerwerkbedrijven Restaurant De Kloosterkeuken, scheepswerf De Chinook en bouwbedrijf De Adriaan. Meer informatie over Spaarne Werkt.

Resultaten

Door de uitstekende samenwerking met ROC Nova College kunnen onze jongeren hun vakdiploma’s voor de horeca halen. De meeste jongeren halen de landelijk erkende diploma’s voor MBO Entrée als horeca-assistent en MBO-niveau 2 als kok of gastheer/vrouw. In de afgelopen jaren hebben al honderden jongeren een traject doorlopen in ons restaurant. Veel van onze gasten zien onze voormalige leerlingen terug bij horecabedrijven in de regio Haarlem.

Samenwerkingen

Bekijk hier het overzicht van alle samenwerkingen met Restaurant De Ripper.

9,2

op The Fork

Openingstijden

  • Maandag 17:30 tot 22:30 uur
  • Dinsdag 17:30 tot 22:30 uur
  • Woensdag 17:30 tot 22:30 uur
  • Donderdag 17:30 tot 22:30 uur
  • Vrijdag Gesloten
  • Zaterdag Gesloten
  • Zondag Gesloten
  • Maan- t/m donderdag entree tot 19:30 uur en onze keuken sluit om 21:00 uur.

Zie ook